Effectief debiteurenbeheer en een betere cashflow

Wilt u ook een effectief debiteurenbeheer, laat u ondersteunen door deze training, waarvan u de investering snel terug kunt verdienen.

Doel van de training debiteurenbeleid en debiteurenbehher:

  • Verminderen van de afschrijving op dubieuze debiteuren.
  • Gemiddelde betalingstermijn terug brengen.
  • Cashflow verbeteren.

 Opbouw van de training:

Theorie:

Een dagdeel wordt besteed aan de theorie achter het debiteurenbeleid en debiteurenbeheer.

Hierbij worden concrete handvatten aangereikt om het debiteurenbeleid te spiegelen en verder te optimaliseren. Ditzelfde wordt gedaan om het uit dit beleid voortvloeiende debiteurenbeheer verder te professionaliseren.

Het uitgangspunt van de training is, debiteurenbeheer onderdeel te maken van de relatie met de klant. Beoogt resultaat is de betalingstermijn van de klant binnen de afgesproken condities te houden. Daarmee zal de gemiddelde termijn van de openstaande vorderingen teruggebracht worden waardoor de cashflow aanzienlijk zal verbeteren.

Praktijk:

Het praktijkgedeelte bestaat uit twee dagdelen. De invulling hiervan bestaat uit praktische oefeningen gericht op het effectief incasseren van vorderingen en het verder professionaliseren van het gedrag in de contacten met de klant met als tweeledige doelstelling, de betalingstermijn verkorten en de relatie met de klant optimaliseren.

Werkboek:

Voor elke deelnemer is er een uniek werkboek dat zelfs verder gaat dan de theorie die in de training behandeld wordt.

Voor wie bestemd?

De training is dusdanig opgebouwd dat zowel beleidsbepalende als uitvoerenden deel kunnen nemen. Een aantal grote deurwaarderskantoren is zeer enthousiast over deze training, vooral omdat deze puur op het uitvoeren in de praktijk is gericht.

De trainer:

De trainer heeft tien jaar ervaring in diverse managementfuncties in binnen en buitenland bij wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van debiteurenbeheer.

Hiernaast ruim vijfentwintig jaar ervaring als trainer op het gebied van debiteurenbeleid en debiteurenbeheer, management en commerciële vaardigheden. In deze periode heeft hij ook vele projecten gedaan zoals het opzetten van bedrijven, en adviseren en het coachen van managers. Hierdoor is de directe aansluiting met de dagelijkse praktijk steeds blijven bestaan.